Can someone show me where the A/C Vacuum Switch is mounted?

If it's mechanical, electrical or just downright confusing, this is the place to find and share answers.
Post Reply
User avatar
JETEXAS
Registered Member
Posts: 390
Joined: 06 Aug 2017, 07:26
Location: Houston
Contact:

Can someone show me where the A/C Vacuum Switch is mounted?

#1

Post by JETEXAS » 01 Mar 2018, 09:07

I bought the vacuum line kit to replace all the hoses in my 67 Cougar with AC. (The original vacuum hoses were mostly missing.)

I have the diagram showing which colored lines go to where, which is helpful. However, in the diagram the purple line goes to the A.C. Vacuum Switch (https://secure.cougarpartscatalog.com/c ... attribs=75), but with no detail about how exactly the vacuum switch is connected.

VacuumDiagram.jpg
VacuumDiagram.jpg (96.55 KiB) Viewed 201 times
I found the vacuum switch sitting in my glove box, so I connected it into the purple line, but now it's just hanging there in front of the heater box, and I'm sure it's supposed to further connect in somehow.
Image

User avatar
pellets4fuel
Registered Member
Posts: 262
Joined: 26 Feb 2015, 10:47
Location: WI

Re: Can someone show me where the A/C Vacuum Switch is mounted?

#2

Post by pellets4fuel » 01 Mar 2018, 10:08

There are two holes in the side of the case that is screws to. The plunger is activated by the flat arm on the temperature control shaft. When you move the temp control cable and the arm pivots in the box, flat part of it pushes the plunger in ever so slightly.
David
David Siedschlag
#16306 1967 Lime Frost S-code, Ivy gold interior
4-speed, A/C, sports console, AM-8track.
1989 Toyota truck, woodgas powered
22re 4x4

DaveK
Registered Member
Posts: 167
Joined: 15 Jul 2013, 15:53
Location: Northern Virginia

Re: Can someone show me where the A/C Vacuum Switch is mounted?

#3

Post by DaveK » 01 Mar 2018, 14:50

IMG_3203.JPG
IMG_3203.JPG (112.09 KiB) Viewed 164 times

User avatar
JETEXAS
Registered Member
Posts: 390
Joined: 06 Aug 2017, 07:26
Location: Houston
Contact:

Re: Can someone show me where the A/C Vacuum Switch is mounted?

#4

Post by JETEXAS » 02 Mar 2018, 08:29

Thanks guys. Seems so obvious after seeing the photo, but I could not for the life of me figure out what was supposed to press the button or how. I thought it inserted into the box or something.

I got it mounted and finished running the interior hoses last night but didn't have time to get to the parts store for the underhood vacuum hoses to test everything yet.

Fingers crossed that I have temp control and working vents again. If so I only have to add the compressor and condenser back into the AC system to get it running.

If not I think I'm going to tear out this entire system and go with a complete AC kit.
Image

Post Reply